Sophia Cars and Kids 2016

Zaterdag 6 februari was een spannende dag voor een groot aantal kinderen van het Sophia Kinderziekenhuis. Op deze dag konden de kinderen voor een dag hun ziekte vergeten en instappen in verschillende exclusieve auto’s voor een rit door de regio Rijnmond.


 

 

Sophia Cars & Kids is een initiatief van twee scholieren die het evenement voor hun profielwerkstuk hebben opgezet. Niels de Vries en Job Oldenhuis zijn naast vwo-scholieren ook grote autoliefhebbers en zo wisten ze 39 diverse mooie auto’s bij elkaar te krijgen bij het startpunt De Kuip in Rotterdam.

Bij het mooiste voetbalstadion van Nederland kregen de patiëntjes te horen in welke auto ze tijdens de eerste rit mochten meerijden. Deze rit ging via een route door de polder naar Happy Italy in Hendrik-Ido-Ambacht. Na een uitgebreide lunch met alle soorten pizza werd de rit voortgezet. De kinderen mochten weer in een andere auto meerijden. Deze keer ging de rit via de nieuwe A4 naar de Euromast. Bij de Euromast konden de kinderen afscheid nemen van hun nieuwe vrienden onder het genot van een drankje en het uitzicht over de havenstad.